Nya Teknikens Hus

NyaTeknikens HusTeknikens Hus i Luleå har funnits på banan i snart 30 år. Allt sedan starten 1988 har Teknikens Hus position som innovativ utbildare, inspiratör för lärande och nyskapande utställningsbyggare växt sig stark, i länet, i landet och i världen.

Efter ett omfattande arbete presenterades 2013 ett förslag till förnyelse av fastigheten och utställningarna. Medverkade gjorde Luleå Kommun och arkitekt Josefina Nordmark från Nordmark & Nordmark arkitekter AB tillsammans med dåvarande ledning för Teknikens Hus. Visionen var ett större hus med ännu större möjligheter att samverka med partners från olika delar i samhället.

Visionen från 2013 har levt kvar och under hösten 2017 påbörjade Teknikens Hus ett förarbete i samverkan med Luleå kommun, fastighetsbolag, entreprenörer och arkitekter för att undersöka om förutsättningarna finns för en flytt av hus och verksamhet in till Luleå stadskärna. Planen är att presentera ett underlag för beslut i juni 2018.

Med en central placering på ett unikt läge i Luleå city och i en spektakulär byggnad skulle Teknikens Hus bidra till stadens utveckling, skapa ett nytt landmärke i centrum som kan bli en magnet för centrum och öppna upp för efterlängtad förnyelse av utställningarna i ett nytt hus. Ett tillgängligt läge för Teknikens Hus i centrala stan skulle komplettera stadens utbud och samtidigt ge science centret möjligheter att stärka den egna ekonomin genom butik, restaurang och eventverksamhet.

Har du frågor kring Nya Teknikens Hus?
Kontakta verksamhetschef Kristina Jonsson tfn 0920-550 820, kristina.jonsson@teknikenshus.se