Nya Teknikens Hus

Nya Teknikens Hus

Mer än ett hus
Teknikens Hus är mycket mer än ett hus. Genom åren har Luleå science center byggt upp lärarnätverk för teknikundervisningen som rönt uppmärksamhet i Sverige och i hela världen. Teknikens Hus har växt till en pålitlig och välrenommerad samarbetspartner för näringsliv, universitet, organisationer och myndigheter. Företag och andra samhällsaktörer står i kö för att få synas i och tillsammans med Teknikens Hus. Teknikens Hus bygger experimentstationer och utställningar som efterfrågas från både resten av landet och utlandet.

Teknikens Hus i Luleå har funnits på banan i snart 30 år.  Allt sedan starten har Teknikens Hus position som innovativ utbildare, som inspiratör för entreprenöriellt lärande och som nyskapande utställningsbyggare växt sig stark, i länet, i landet och i världen.

En vision för framtiden
Framtidens Teknikens Hus presenterades i mars 2013. Medverkande var Olle Nordberg, dåvarande verksamhetschef i Teknikens Hus, Eva Jonsson, Teknikens Hus, Karl Petersén, dåvarande kommunalråd i Luleå samt Josefina Nordmark, arkitekt från Nordmark & Nordmark arkitekter AB. Visionen var ett större hus med ännu större möjligheter att samverka med samarbetspartners från olika delar i samhället.

De gynnsamma ekonomiska förhållanden saknades och Teknikens Hus bestämde sig därför att avvakta med expansionsplanerna. Istället satsas just nu med full kraft på att förbättra den befintliga verksamheten.