Från Toffe till Farao

26 november 2011 – 8 januari 2012

Från Toffe till Farao i Teknikens Hus

Toffe skapar konst i Ateljé Inuti i Stockholm.

Kristoffer Ekelund visar konstverk inspirerade av Egypten.

”Kristoffer Frans Ekelund kallas för Toffe. Han är 38 år gammal och  jobbar på Ateljé Inuti, en daglig verksamhet på Lilla Essingen, Stockholm.

Toffe är väldigt intresserad av Egypten och de senaste åren har arbetet enbart handlat om det. Han målar, ritar och skulpterar och skapar en värld där han själv är byggherre. Toffe är inspirerad av ett stadsbyggarspel för PC-spel som heter ”Farao” och från bilderböcker om Egypten.

Toffe är väldigt noggrann och har en väldigt bestämd uppfattning om konstruktionen. Mödosamt väljer han färger med flytande tusch, pennor mm Både färgen och formen är av stor betydelse och han spenderar mycket tid åt att tänka kring de byggen som utvecklas.

Ganska ofta övergår tecknandet till skrivande och på samma sätt som då han tecknar, bygger Toffe ord där han är en del av texten tillsammans med Ramses, faraoner, Sfinxen och pyramiderna.

Toffe har inte varit i Egypten men däremot i Rom. Ruinerna  och de antika föremålen blev som Egypten. Typiskt för Toffe är att han ”slår ihop” och sedan gör en bild och skriver ”Romypten” i bilden, det blir till en Toffe-värld.

Toffe är en livsnjutare, han gillar god mat och ”älskar” det han gillar.”
Jan Albert Carlsson handledare på Inuti