Gnistan

Ny omgång av Gnistan. Anmälan öppen

Designa din energismarta framtid
Tema: Smarta Hem

Gnistan är projektet där elever i åk 8 och 9 jobbar med framtidens hållbara energiutmaningar. Temat är Smarta Hem som också är en direkt koppling till de nya målen inom digitaliseringen. Eleverna får jobba ämnesövergripande och lära sig att ha ett entreprenöriellt förhållningssätt.

Gnistan startar med en gemensam kickoff i mitten av februari – Friktionsdagen – och avslutas med en gemensam mässa 12 april – Visionsdagen – där eleverna presenterar sina lösningar för allmänheten, er lärare och en extern jury. Klassen erbjuds dessutom workshops i Teknikens Hus och mentorskap från universitetsstudenter via Unga Forskare.

Den grupp med bästa vision vinner dessutom ett roligt pris.

Läs mer – Inbjudan Gnistan vt 2018

För mer information kontakta:
Tomas Jonsson, 0920 – 550 857
tomas.jonsson@teknikenshus.se

 

Om projektet Gnistan
Gnistan är ett samarbetsprojekt mellan Svenska Science Centers, Förbundet Unga Forskare och Vattenfall. Syftet är att ge eleverna förutsättningar att utveckla sitt intresse inom naturvetenskap och teknik och en förståelse för sin egen roll i samhället och framtidens energiutmaningar för att skapa engagemang. Gnistan ger eleverna möjligheter att undersöka framtidens energiutmaningar och bidra med sina framtidstankar. Eleverna tar del av verkliga utmaningar och presenterar sina framtidsvisioner för intresserade mottagare. Eleverna tävlar om bästa bidrag, där fokus ligger både på processen och slutresultatet. Finalen på arbetet är Visionsdagen – en mässa öppen för både allmänheten och en inbjuden jury.

Se också Facebook Gnistan – unga idéer om energi