Gnistan

Vinnare Gnistan vt 2018 – Easife

Visionen Easife – en app där man genom gamification i mobilen kan styra elkonsumtionen på ett roligt och medvetet sätt.

Eleverna i den vinnande gruppen kommer från Bergskolan 8C och heter – Amanda Höberg, Ida Wallbäcks, Martin Lundström, Olivier Dushime.

Juryns motivering:
”En digital tjänst som med stor omtanke om dagens och morgondagens individer gör det enklare att leva miljövänligt.
Gamification – bjuder på lärande
Lite som Swish – men för ström
Webshop – växla poäng från spel”

Mer om Gnistan
Gnistan är projektet där elever i åk 8 och 9 jobbar med framtidens hållbara energiutmaningar. Eleverna får jobba ämnesövergripande och lära sig att ha ett entreprenöriellt förhållningssätt.

Gnistan startar med en gemensam kickoff i mitten av september – Friktionsdagen – och avslutas med en gemensam mässa i november – Visionsdagen – där eleverna presenterar sina lösningar för allmänheten, er lärare och en extern jury. Klassen erbjuds dessutom workshops i Teknikens Hus och mentorskap från universitetsstudenter via Unga Forskare. Den grupp med bästa vision vinner dessutom ett roligt pris.

Vill du vara med i Gnistan med din klass?
Höstens omgång av Gnistan har temat ”Smart Vattenhantering”. Kontakta oss för anmälan och mer information. 

För mer information kontakta:
Tomas Jonsson, 0920 – 550 857
tomas.jonsson@teknikenshus.se

Om projektet Gnistan
Gnistan är ett samarbetsprojekt mellan Svenska Science Centers, Förbundet Unga Forskare och Vattenfall. Syftet är att ge eleverna förutsättningar att utveckla sitt intresse inom naturvetenskap och teknik och en förståelse för sin egen roll i samhället och framtidens energiutmaningar för att skapa engagemang. Gnistan ger eleverna möjligheter att undersöka framtidens energiutmaningar och bidra med sina framtidstankar. Eleverna tar del av verkliga utmaningar och presenterar sina framtidsvisioner för intresserade mottagare. Eleverna tävlar om bästa bidrag, där fokus ligger både på processen och slutresultatet. Finalen på arbetet är Visionsdagen – en mässa öppen för både allmänheten och en inbjuden jury.

Se också Facebook Gnistan – unga idéer om energi