micro:bit – kom igång med programmering

Spela på morötter. Programmera ett trådspel. Gör ett trafikljus. Välkommen till en workshop med micro:bit där du får lära dig grunderna i programmering samt får tips och idéer på hur du på ett roligt och enkelt sätt kan använda det i din undervisning.

Under november och december kommer utbildare från Teknikens Hus att hålla  workshops i RegTek-kommunerna enligt datumen nedan. Workshopen riktar sig till dig som undervisar i åk 4-9. Du behöver inga förkunskaper i programmering. Ta med dig en egen dator.

  • Jokkmokk 20 november
  • Gällivare 21 november
  • Kiruna 22 november
  • Älvsbyn 27 november
  • Piteå 7 december
  • Haparanda 14 december

2018 börjar de senaste förändringarna i styrdokumenten för grundskolan att gälla. Bland annat förstärks och tydliggörs programmering i de nya kursplanerna i teknik och matematik. Den här workshopen hjälper dig att uppfylla de nya kraven.

Micro:bit är en liten och mångsidig dator som just nu sprids bland världens mellan- och högstadieskolor. Den lämpar sig för såväl nybörjare som mer erfarna programmerare. Micro:bit har många inbyggda sensorer och kan antingen användas som den är eller kopplas till olika tekniska lösningar som högtalare, motorer, servos, led:s m.m. Micro:bit programmeras enkelt med block- eller textprogrammering via https://makecode.microbit.org. Kontrollera gärna med din IT-avdelning att webbsidan inte är blockerad.

För mer information, kontakta din lokala RegTek-lärare eller

Tomas Jonsson 0920-55 08 57
tomas.jonsson@teknikenshus.se