Planera skolbesöket

Öppettider
För bokade grupper från skola, förskola och fritids har Teknikens Hus öppet under läsåret tisdag – fredag kl 8.30 – 16.00. Mer om öppettider under skollov och särskilda helgdagar.

Grupper från skola, förskola och fritidshem
Entré till Teknikens Hus och deltagande i pedagogiska program är kostnadsfria för grupper från skolor, förskolor och fritidshem från kommuner som har avtal med Teknikens Hus: Arjeplog, Boden, Gällivare, Haparanda, Jokkmokk, Kalix, Kiruna, Luleå, Pajala, Piteå, Älvsbyn, Överkalix och Övertorneå.

För skolor, förskolor och fritidshem från kommuner som inte har avtal med Teknikens Hus gäller:
Entré: 95 kronor/elev. Grupprabatt finns.
Deltagande i särskilda handledda skolprogram:  750-1 500 kr/bokat pass.
Under sommarperioden erbjuds inga särskilda program för skola, förskola och fritids.
Boka alltid ditt besök i förväg. Ring skolbokningen eller gör en bokningsförfrågan>>

Nyhetsbrev till din e-post
Vill du ha Teknikens Hus nyhetsbrev med aktuell skolinformation?
Anmäl dig här >>

Boka ett besök
Boka ditt skolbesök genom att fylla i en bokningsförfrågan. Det är viktigt att formuläret är så fullständigt som möjligt för bästa möjliga service. En av pedagogerna återkommer via e-post med en bekräftelse, så fort vi har möjlighet.
E-post: skolinfo@teknikenshus.se

Du kan också ringa skolbokningen på 0920 – 550 804 som har öppet tisdag – torsdag kl 14.00 – 16.00 under läsåret. Då kommer du i direkt kontakt med en av pedagogerna i Teknikens Hus.

På egen hand
Det går naturligtvis bra att besöka Teknikens Hus på egen hand med din grupp, men ta ändå kontakt och berätta när ni har för avsikt att komma. Med aktivitetskort till utställningarna kan eleverna sedan på egen hand att utforska teman och utställningar. Läs mer om aktivitetskorten>>

Garderob
Vid entrén och toaletterna finns en garderob där ytterkläder och ryggsäckar förvaras.

Med matsäck i Kabyssen
Matsäckshörna för grupper finns på nedre plan bredvid hamnen. “Kabyssen” rymmer en grupp på c:a 15 elever.
För skolbesök i maj och juni, kan vi också erbjuda sitt- och grillplatser i parken eller nära restaurangen på entréplan.

Restaurang
I Teknikens Hus restaurang serveras fika, glass, smörgås och lunch, för såväl stora som små.
Skolor och förskolor kan förboka lunch i restaurangen till förmånligt pris. Hamburgertallrik 90 g med pommes och en läsk (33 cl) 59 kr/ person. Hamburgertallrik 45 g med pommes och Festis 39 kr/person. Önskar ni boka annan lunch ring 0920 – 550 814 för direktkontakt. Mer om restaurangen >>

Butiken Kullagret
Teknikens Hus butik har öppet kl tisdag – söndag kl 10.00 – 16.00. Här hittar du såväl kluriga presenter som pedagogiska material och läromedel. Det är alltid fri entré till butiken. Till Kullagret >>