Äta & dricka

Egen matsäck
Det finns utrymme för egen matsäck i utställningshallen på nedre plan i Kabyssen. Där kan en mindre grupp eller några familjer äta samtidigt. När ni bokar ett gruppbesök, berätta gärna hur ni planerar för mat eller mellanmål för gruppen.

I april och maj, när många långväga skolgrupper besöker Teknikens Hus, försöker vi att ordna extra matsäcksplatser. När sommaren kommer finns det gott om sittplatser i Teknikens Park.

Restaurangen i Teknikens Hus
Lunchserveringen i Teknikens Hus restaurang är öppen måndag till fredag kl 11.00-13.00. Du väljer mellan två rätter, en vegetarisk och en med fisk eller kött, och njuter av ett härligt salladsbord därtill. Vi håller glest mellan borden i restaurangen och tänker på säkerhetsavstånden i lunchkön. Lunchen kostar 109 kr och Dagens i takeaway-box kostar 98 kr. Som student har du 10 % rabatt. Mer om restaurangen >>

I Teknikens Park
Om vädret är vackert kan du förstås sitta i parken som finns på baksidan av Teknikens Hus, och äta medhavd matsäck. På flera platser runt huset finns picknickbord och stolar utställda. I parken finns också möjlighet att grilla. Anmäl till receptionen om du vill grilla i parken.

På universitetsområdet
I närheten av Luleå tekniska universitet och på universitetet finns ett flertal restauranger, med allt från fika och smörgåsar till varm lunch på menyn. Fråga gärna i Teknikens Hus reception!