Program i Teknikens Hus

Pröva guldvaskning i Teknikens Hus

Förköp biljetten >>
Nu öppnar Teknikens Hus varsamt, lördagar till att börja med och för Höstlovet 24 oktober-1 november. Kom med familj och vänner, experimentera och upptäck i Norrbottens science center igen! Missa inte nya Bygglek som är Teknikens Hus egen byggarbetsplats, kom och lös kluringar i den öppna matteverkstan, fräs av en vattenraket rakt upp i taket eller pröva lyckan i guldvaskningen. Fika finns att köpa.

Förköp din biljett – endast online
Säkra din plats genom att boka och betala online före ditt besök. Du kan välja mellan två tider kl 10.00-13.00 eller kl 13.00-16.00. Förköp din biljett >>

Har du årskort?
Gör en biljettbokning och välj årskort som betalsätt. Om ditt årskort har gått ut, gör du ändå en biljettbokning med årskort som betalsätt. Vi kompenserar dig för den tid Teknikens Hus varit stängt. För mer information, kontakta oss >>

Program lördagar och Höstlov 24 oktober-1 november
• Guidad guldvaskning – här får du veta mer om hur guldvaskning går till och har du tålamod och litet tur kan du få med dig litet guld hem. Vid bergets fot under den stora jordgloben, nedre plan kl 11.00 och 14.00.
• Raketavfyrning – skicka iväg en vattenraket rakt upp i taket och lär dig mer om sondraketerna som skickas iväg från Esrange i Kiruna. Vid avfyrningsrampen, nedre plan, kl 12.00 och 15.00.
• Matematiklabbet är en öppen familjeverkstad med roliga mattekluringar för alla åldrar. I Robolab, nedre plan.