Raketfysik

modellraket kurs i raketfysik i Teknikens HusVad krävs för att komma ut i rymden? Vad måste man tänka på när man bygger en rymdraket? Under fortbildningsdagen tog vi upp människans utforskning av rymden och hur man kan beräkna, konstruera och bygga olika raketer tillsammans med dina elever. 

Teknikens Hus har i samarbete med Nordic ESERO genomfört en kostnadsfri lärarfortbildning i raketfysik den 24 september 2018. Fortbildningen utgick från Lgr 11 och varvade teori med praktik. Vi tittade på tekniken och fysiken bakom raketer, gjorde beräkningar och genomförde en workshop där deltagarna fick konstruera och bygga riktiga raketer som de sedan skickade upp i ”omloppsbana”.

Nordic ESERO har lagt upp ett album med foton från dagen och det hittar du här >>

 

För ytterligare information, kontakta
tomas.jonsson@teknikenshus.se

 

 

 

 

Nordic ESERO (European Space Education Resource Office) är grundat av ESA (European Space Agency) och annordnar fortbildningar i naturvetenskapliga ämnen för nordiska grund- och gymnasielärare. Kurserna arrangeras genom ett nordiskt samarbete knutet till NAROM/Norsk Romcenter som är den norska motsvarigheten till svenska Rymdstyrelsen.