Byggkollo

Tycker du om att bygga och konstruera saker? Gillar du att måla och pyssla? Skruvar du isär saker hela tiden eller har du aldrig i hela ditt liv hållit i en hammare? Oavsett vilket så är Byggkollo sommarlägret för dig. Det arrangeras på Teknikens Hus i samarbete med Norrbottens byggmästareförening och Byggföretagen.

Under en spännande vecka på Teknikens Hus får du testa och lära dig mer om hur du bygger i trä och hanterar enkla verktyg. Du lär dig mäta, såga, spika och skruva tillsammans med oss. Tillsammans bygger vi kojor som ni är med och utformar. I slutet av veckan får ni dekorera och måla er koja. Veckan avslutas med husvisning av kojorna då föräldrar och syskon är välkomna!


Tid: Måndag-fredag kl 09.00-15.00 (v. 24 eller v.26)
Plats: Teknikens Hus, Luleå
Ålder: Byggkollo är öppet för barn 8-10 år gamla.
Antal barn: 24 barn/vecka.
Mat: Dagligen serveras frukt/mellanmål på förmiddagen, en varm lunch lagad av Teknikens Hus kockar samt ett eftermiddags mellanmål. Självklart hinner vi med någon glasspaus under veckan. På fredagen grillar vi hamburgare tillsammans till lunch.
Övrigt: Alla deltagare får sin egen t-shirt, vattenflaska och verktygslåda som de får ta med hem efter kolloveckan. Under själva kollot får barnen låna bygghjälmar och varselvästar.
Avgift: 1995 kr för en vecka

Upplägg: Barnen kommer att jobba i mindre grupper (ca 4 barn/grupp) där varje grupp bygger sin egen koja. Arbetet med att bygga sker tillsammans med Teknikens Hus pedagoger och tekniker samt gymnasieelever från Bygg- och anläggningsprogrammet genom ett samarbete med Luleå kommuns feriejobbare.

Kojbygget varvas med andra uppgifter och upplevelser i Teknikens Hus kreativa miljö.

Avslutning: På fredagen kl 14 bjuds föräldrar och syskon in till en husvisning där de får se alla kojorna och upptäcka vad barnen har arbetat med under veckan.

Anmälan: Anmälan sker via vår bokningssida.

När du anmält dig får du först en bekräftelse på din anmälan. När din anmälan är bekräftad och du är garanterad en plats så får du ett mail av oss med platsbekräftelse. Platsbekräftelse skickas ut löpande. Fakturan skickas ut separat via epost. Betalningen ska vara oss tillhanda enligt förfallodatum på fakturan.

Avbokning: Anmälan är bindande och vid avbokning behöver läkarintyg skickas in. Om allmänna riktlinjer och rekommendationer skulle göra så att lägret inte kan genomföras så återbetalas hela avgiften.

Samarbetspartners: Byggkollo genomförs i Teknikens Hus via ett samarbete med Norrbottens byggmästareförening och Byggföretagen.