Ett barn blir till

28 januari – 29 april 2012Ett barn blir till Foto Lennart Nilsson

Lennart Nilsson är banbrytande inom medicinskt fotografi. I samarbete med forskare och med hjälp av specialtillverkad utrustning dokumenterade han insidan av människokroppen.

Nu visar Teknikens Hus 30 bilder i storformat ur Lennart Nilssons klassiska fotoserie av det mänskliga fostrets utveckling. Ett barn blir till tar med besökaren till livet före födelsen, från det allra första ögonblicket vid befruktningen.

I utställningen kan du se en film om Lennart Nilsson och lära mer om hur bildserien kom till och om tekniken bakom de fascinerande fotografierna.

Lennart Nilsson är född 1922 i Strängnäs. Han började sin karriär som fotograf i mitten av 40-talet och fick sitt internationella genombrott 1965 i det amerikanska bildmagasinet LIFE, med bilderna från livets begynnelse. Samma år kom hans bok Ett barn blir till ut i sin första utgåva. Sedan dess har den getts ut i fem upplagor i mer än 20 länder. Den senaste utgåvan kom 2009.

Den senaste upplagan av boken Ett barn blir till skiljer sig från tidigare utgåvor genom att det är bilderna, och inte texten, som i första hand bär berättelsen. Boken finns att köpa i Teknikens Hus butik Kullagret.

Fotograf Lennart Nilsson

Fotograf Lennart Nilsson

Att göra det osynliga synligt
Teknikens Hus, torsdag 26 januari kl 19.00 – 20.30
Anne Fjellström föreläser och visar bilder om Lennart Nilssons bildvärld.
Mer om torsdag 26 januari >>

Ett barn blir till är en utställning från Fotografiska i  Stockholm.
Besök Lennart Nilssons hemsida >>

Lämna ett svar

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>