Forskarveckan

– En bättre och friskare värld –
21 september – 1 oktober

Tillsammans med Luleå Tekniska universitet genomför Teknikens Hus sedan flera år tillbaka ForskarVeckan, en utvidgning av Vetenskap och Allmänhets ForskarFredag/Researchers Night.

ForskarVeckan syftar till att väcka intresse och stolthet för aktuell forskning och ger dig som forskare en möjlighet till public outreach mot en målgrupp som annars är svår att nå.

På grund av pandemiläget har eventen de senaste 2 åren genomförts digitalt. Detta år planerar vi för hybridevent med publik både live och digitalt. På detta sätt når vi än större publik.

Vi sänder live från vår gemensamma nya yta Kunskapstrappan i Teknikens Hus på campusområdet i Luleå. Forskare, forskarstudenter deltar live från sina labb/institutioner eller i Teknikens Hus under ca 15 minuter per forskningsområde, efterföljt av frågestund. Vi spelar in eventen så ännu fler kan ta del av innehållet när det passar dem.

Vi bjuder in alla gymnasieklasser, åk 9:or och studenter i hela Norrbotten att delta digitalt och två klasser live på plats, om läget tillåter. Förra året hade vi deltagare med från hela Sverige. Det hoppas vi på även i år.

Ltu bjuder kommer bjuda på lunch till två klasser per dag.

Program uppdateras här